essel Propack

Essel Propack, Międzyrzecz, realizacja 2016 r.

Aranżacja miała na celu odświeżenie wnętrza i wizerunku firmy ( producenta opakowań, tub plastikowych) zgodnie z nowo wprowadzoną oprawą graficzną.

Projekt miał w minimalny sposób naruszać elementy stałe budynku jak sufity, ściany, podłoga, instalacje.

Praca obejmowała pełny projekt z nadzorem.

ssel Propack, Międzyrzecz.

Firma zajmuje się produkcją opakowań plastikowych w kształcie tub, służące do dalszej produkcji produktów jak kremy, balsamy, pasty do zębów. Logo firmy i forma produktu zostały wyeksponowane i podkreślone we wnętrzu poprzed kolorystyke i dekoracje. 

Na wejsciu do wnętrza istniejące dotychczas luksfery zostały wymienione na gładką szybę z nazwą firmy. Dodatkowo hol został podzielony na mniejsze wydzielone dużymi taflami szkła strefy służące indywidualnym spotkaniom  w mniejszych grupach. W strefach zostały wstawione nowe meble ProfiM, a wszystkie meble twarde zostały wykonane na zamówienie. 

I tak lada recepcyjna - duża , prosta, biała z funkcjonalnymi szafkami od wewnętrz została wykonana z płyty mdf lakierowanej na biało ( co nawiązuje do tworzywa z jakiego wytwarzany jest firmowy produkt) , a blat z trwałegi tworzywa Technistone. 

Pozostawione we wnętrzu elementy drewna w pododze i na ścianach zostały podkreślone szarym tłem , a kolor brązowy powielony został w meblach tapicerowanych, dzieki czemu wnętrze tworzy całość. 

E

przed i po

e wnętrzu musiało tez znaleźć sie miejsce na duży plakat firmowy z dłońmi wszystkich pracowników oraz mniejsze świadectwa i dyplomy firmowe. 

Układ funkcjonalny wnętrza nie miał być zmieniony i szatnia dla gości odwiedzających zakład pozostała otwarta, ale odnowiona. W szatni na jednej ze ścian została powieszona duża fototapeta z jedną z maszyn produkcyjnych. Szafki zostały wyrażnie podzielone na poszczególne funkcje. 

W

kspozycję produktów firmowych odnowiono. Dodatkowo we wnętrzu pojawiają się elementy dekoracyjne zainspirowane rurkami które są w produkcji. Elementy te złożone są z tubek o wymiarach zbliżonych do naturalnych tworzących ażurową strukturę. Są powieszone na ścianach, stoją na podłodze lub wiszą w wysokiej na dwie kondygnacje części holu, co stanowi ciekawy efekt wizualny.

E

przed i po

a piętrze wymieniona została wykładzina dywanowa na nową firmy Ege, we wzór nawiązujący do asortymentu firmy, w kolorystyce stworzonej specjalnie dla Essel Propack. W holu znajduje się mały bar samobsługowy dla pracowników. Został wyposażony na nowe w meble tapicerowane ProfiM i zabudowę meblową na zamówienie, z miejscem na przygotowanie posiłków, napojów i z miejscem na odpoczynek.

W całym wnętrzu zostały wymienione wszystkie oprawy świetlne nabudowane.

N

przed i po

© 2016 by Inarte